Reportage fra Fri for Mobberi-kursus i Græshoppen

|

31. marts 2023
En lørdag i slutningen februar var Rikke Bille på besøg i idrætsbørnehuset Græshoppen i Virum. Hun er uddannelseskonsulent for Fri for Mobberi og efter syv timers indføring i teoretisk baggrund, kuffertens indhold og diverse lege på gulvet, fik personalet diplom på Fri for Mobberi grundkursus.

For leder Forough Moabed var det oplagt at invitere Rikke Bille ud til et lokalt kursus, hvor alle kollegerne fik samme udgangspunkt for at arbejde videre med principperne.

”Det gør det lettere for os at bruge Fri for Mobberi sammen, og samtidig er det mere praktisk for os at gøre det på den måde, for så skal vi ikke undvære personale i hverdagen. Vi har i forvejen to personaledage om året, der ligger på en lørdag, så det var helt oplagt, ” siger hun.

Græshoppen er en del af et lokalt netværk, hvor stærke børnefællesskaber er fokusområde, og det er en anden årsag til, at Forugh Moabed valgte netop Fri for Mobberi.

”Nu skal vi bare finde ud af, hvordan vi får koblet principperne sammen med, at vi er et idrætsbørnehus,” siger lederen.

Det havde Rikke Bille heldigvis også tænkt ind i kursusforløbet, så medarbejderne var flere gange på gulvet for på egen krop at mærke de lege fuld af bevægelse, de kan lege for netop at styrke fællesskabet i børnegrupperne.

Boost til konflikthåndteringen

Martin arbejder med de ældste børn i Græshoppen og har fokus på at styrke dem til at håndtere konflikter uden nødvendigvis at involvere en voksen.

”Vi vil gerne hjælpe børnene, så de ikke bare siger fra og siger stop og så henter en voksen. De skal også kunne komme videre bagefter og tale sig ud af konflikterne. Vores mål er, at de skal kunne komme igennem frikvarterernes konflikter på egen hånd, når de snart begynder i skole. Derfor er jeg ret spændt på at se nærmere på de samtalekort, Rikke Bille har vist os, jeg tror, de kan hjælpe os med sætte ord på konflikter, og hvordan børnene bedst løser dem,” fortæller han.

Fri for Mobberi er med mig hver dag

Lena er pædagog i vuggestuen, og hun har tidligere været på Fri for Mobberi-kursus i en anden institution.

”Selve grundideen er med mig hver dag i mit arbejde, den giver mening for mig,” siger hun.

Det kan man jo kun blive glad af at høre. Lad os håbe, det spreder sig til hele Græshoppen efter Rikke Billes grundige og livlige indføring af alt det, Fri for Mobberi består af.

Du kan læse mere om vores kurser her.

Artiklen er skrevet af: Maria Hamilton

Andre nyheder

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.