Fri for Mobberi Børnestafetten

Vi løber mod mobning – og for det gode børnefællesskab

Børnestafetten i ny form

Siden 2008 har Børnestafetten været med til at skabe fokus på det gode børnefællesskab. Det har været nogle fantastiske år med leg, sjov og mange tusinde glade børn, der har løbet sammen mod mobning. 2021 blev sidste år med det kendte koncept. Tiden er nu kommet til, at Børnestafetten ændrer karakter.

Fremadrettet bliver Børnestafetten ikke afholdt som ét stort løb, men kommer i stedet ud og leve i vuggestuer, børnehaver og skoler i hele landet, hvor man skaber sin egen stafet. Stafettens formål er stadig at skabe opmærksomhed på, at gode børnefælleskaber skaber trivsel og forebygger mobning – og I kan nu gøre det i jeres egen institution og skabe jeres helt egen stafet!

Børnestafetten finder sted i uge 18 2022 fra mandag den 2. maj til fredag den 6. maj, hvor alle kan løbe mod mobning på tværs af Danmark. I vælger selv i institutionerne, hvilken dag der passer bedst. I kan dele billeder eller en kort video fra dagen med hashtagget #børnestafetten2022. På den måde kan vi vise hele Danmark, at vi står sammen om de gode børnefællesskaber.

Sådan gør I:

  • Køb en Børnestafetpakke i vores webshop til de mindre børn her og til de større børn her. Pakken indeholder 10 t-shirts, 10 medaljer og en lille Bamseven som stafet. OBS: Børnestafetpakken har været så populær, at vi desværre er løbet tør for medaljer og små Bamsevenner. Men I kan stadig købe pakker med 10 blandede Børnestafet t-shirts. I stedet for en medalje kan I give alle børnene det flotte Børnestafetdiplom, som I kan hente her.
  • Print og uddel forældrefolderen her med information om Børnestafetten og Fri for Mobberis fire værdier. I kan give den til forældrene dagene op til, at I afholder Børnestafetten, så de kan læse om konceptet og blive lidt klogere på Fri for Mobberi og de fire værdier.
  • Print flotte Børnestafetplakater her og pynt op med dem i institutionen.
  • Lav en målstreg – den fungerer både som start og slut.
  • Løb en tur om huset, i gården, i skoven, på stranden – hvor I kan finde plads.
  • Den første løber afleverer stafetten til den næste, og når alle har været igennem, er stafetten gennemført. Lad gerne børnene løbe i grupper – hvert barn med én stafet, de afleverer til de næste børn.
  • Lav medalje- og diplomoverrækkelse, og giv alle deltagere en flot medalje og/eller diplom. I kan hente det flotte Børnestafetdiplom gratis her.
  • Tag et billede eller en kort video fra jeres stafet, fx hvor børnene holder stafetten i vejret.
  • Del jeres billede og korte video med hashtagget #børnestafetten2022 og/eller send det til os, hvis I ønsker, at det kommer med i Fri for Mobberis kommunikation om årets afholdte Børnestafetter.

Vi håber, at I vil løbe med og glæder os til at se alle jeres flotte billeder og videoer fra dagen!

I kan løbende holde jer orienteret om Børnestafetten 2022 på siden her.

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.