Kom i gang

Har du mod på at arbejde målrettet med børns fællesskaber og sociale trivsel, er det nemt at gå i gang med Fri for Mobberi.

1. Prøv Fri for Mobberis gratis materialer og aktiviteter

Begynd med at læse om programmet, og prøv nogle af Fri for Mobberis gratis aktiviteter og materialer af med din børnegruppe og dine kolleger.


2. Køb en Fri for Mobberi-kuffert

Køb en Fri for Mobberi-kuffert, og få adgang til fysiske materialer, der hjælper jer med at arbejde med Fri for Mobberi og de fire værdier – tolerance, respekt, omsorg og mod – i børnegruppen.

Arbejder du i indskolingen, kan du også bruge Fri for Mobberi Universet. Her finder du det meste af kufferten i digital form suppleret af bl.a. mindfulness og e-bøger, som børnene selv kan læse eller lytte til. Universet er designet, så det passer til smartboards og tablets.

I får adgang til Fri for Mobberi Universet, når I køber en Fri for Mobberi-kuffert til arbejdet med de 6-9-årige, men I kan også nøjes med at købe en adgang til Universet.

Læs mere om indholdet i:

Fri for Mobberi-kufferten 0-3 år

Fri for Mobberi-kufferten 3-6 år

Fri for Mobberi-kufferten 6-9 år

Fri for Mobberi Universet

Kufferter og adgang til Universet kan købes i Fri for Mobberis webshop.


3. Tag på kursus i en mobbefri kultur

Vi ved, at effekten af Fri for Mobberi er størst, når hele institutionen eller skolen arbejder systematisk, synligt og målrettet med programmet.

Når I køber en Fri for Mobberi-kuffert eller adgang til Fri for Mobberi Universet, er det derfor obligatorisk, at I sender minimum to medarbejdere på et grundkursus i Fri for Mobberi.

Grundkurset giver jer en grundig indføring i Fri for Mobberi – i tankerne og teorien bag programmet, og i hvordan I konkret kan forebygge mobning ved at anvende Fri for Mobberis metoder og værktøjer.

Vi kan også holde grundkurset ude hos jer, så I alle – i fællesskab – kan blive klædt på til arbejdet med en mobbefri kultur.


Hør projektkoordinator Lene Lykkegaard fra Red Barnet fortælle om, hvad I får ud af et Fri for Mobberi-kursus:

4. Sæt Fri for Mobberi på dagsordenen – blandt børn, kolleger og forældre

Herefter kan I – i samarbejde med jeres leder – begynde at planlægge, hvordan Fri for Mobberi og en fællesskabende kultur bliver en del af hverdagen hos jer. Både blandt børnene, forældre og fagpersoner.

Fri for Mobberi danner en ramme og et fælles sprog for jeres arbejde med at skabe trygge fællesskaber og trivsel i jeres børnegruppe og tilbyder hjælp til arbejdet i form af konkrete redskaber, materialer og aktiviteter. Men præcis hvordan og hvornår I arbejder med Fri for Mobberi er op til jer.

Kufferten og Universet indeholder også materialer til fagpersoner og forældre.

5. Videreudvikling

Når I har arbejdet med programmet et stykke tid, kan I selv – fx sammen med børnene – udvikle jeres egne Fri for Mobberi-aktiviteter med afsæt i netop jeres børnegruppe og hverdag.

Hvis I har brug for ny inspiration, kan I vælge at supplere med flere kurser, fx:

Aktivitetskursus: Rytmik

Modulkursus

God fornøjelse!

Danmarks mest udbredte antimobbeprogram

Fri for Mobberi er udbredt til:

  • 60 % af alle danske vuggestuer
  • 61 % af børnehaverne og
  • 61 % af alle skoler og SFO’ er.

Bliv klogere på Fri for Mobberi

Tag på kursus i Fri for Mobberi

Styrk jeres faglige viden om at forebygge mobning, og få konkrete redskaber til at sikre god social trivsel i jeres børnegruppe.

Evaluering og følgeforskning

Undersøgelser viser, at Fri for Mobberi har en positiv effekt på børns adfærd.

Til ledere

Jo mere målrettet, I arbejder med Fri for Mobberi, jo mere kan I mærke forandringen.

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.