Forældrefolder

0-3 år | Gratis aktiviteter | Med forældre

Klæd nye forældre på til en god dagpleje/vuggestuestart med en god velkomstfolder.

Nøglen til at skabe tryghed i overgangen fra hjem til dagtilbud ligger hos forældrene. Hvis de er trygge, bliver barnet det også lettere.

Men hvad skaber tryghed?

Det er især vigtigt, at forældrene lærer jer at kende. Besøg skaber tryghed, men det er også en god ide at supplere med en velkomstfolder, hvor forældrene kan læse sig til, hvad I forventer af dem – og hvad de kan forvente af jer.

Sådan gør I

Sæt rammen for det gode samarbejde

Vis gennem det, I formidler, at I er de faglige eksperter, og at der er pædagogiske begrundelser for jeres beslutninger. Skriv ikke lange afsnit om det, men lad det skinne igennem. Et eksempel kunne være:

Ture ud af huset:
Små børn bliver hurtigt overvældede af indtryk, og derfor tager vi ikke de mindste med på ture ud af huset. Til gengæld får de masser af tid på legepladsen, hvor vi hjælper dem med at få store oplevelser og nye erkendelser gennem alle deres sanser.

Besvar forældrenes spørgsmål

Forældrene vil gerne gøre det godt – også overfor jer. De fleste har spørgsmål til meget konkrete ting, som fx mad (”skal vi have en madpakke med?”), søvn (”mit barn har stadig brug for to lure”) og tøj (”hvor mange flyverdragter skal der være i garderoben?”)

Det skal I bruge

Vi har samlet en række punkter, som I kan lade være til inspiration for indholdet i folderen.

Hent forslag til indhold i velkomstfolderen her

Tips

Forslag til tekst om Fri for Mobberi

Her hos os arbejder vi med Fri for Mobberi. Det er et forebyggelsesprogram, udviklet af Mary Fonden og Red Barnet, der arbejder med at styrke børns fællesskaber. Små børn i dagpleje/vuggestue mobber ikke hinanden, men de indgår i et børnefællesskaber, og det bakker arbejdet med Fri for Mobberi op om. Fri for Mobberi er baseret på værdierne: Tolerance, respekt, omsorg og mod.

I børnehøjde handler det om, at alle skal opleve at kunne være dem, de er, at forskellighed er godt, at vi taler ordentligt om og med hinanden, at vi er omsorgsfulde, og at vi siger fra, når nogen overskrider vores grænser.

Fri for Mobberi henvender sig også til forældre. Læs mere om, hvad I kan gøre for at bakke op det gode børnefællesskab i dagplejen/vuggestuen i Fri for Mobberis fem tip til forældre.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.