Find tre ’fejl’

3-6 år | 6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

En god og sjov leg, der hjælper børnene med at blive opmærksomme på detaljer ved hinanden.

I denne leg får børnene mulighed for – i par – at lære hinanden bedre at kende. Den giver børnene en følelse af at blive set og skærper deres interesse for hinanden.

Sådan gør I

  1. Del børnene op i par.
  2. Børnene observerer hinanden (deres partner) grundigt og forsøger at huske, hvordan den anden ser ud.
  3. Den ene deltager vender ryggen til, mens den anden har et minut til at ændre tre ting ved sig selv. Det kunne fx være at flytte uret til et andet håndled, sætte håret anderledes, tage en sko af eller rulle et ærme op.
  4. Deltageren med ryggen til vender sig om og skal nu forsøge at få øje på de tre ændringer. Når de tre ændringer er gættet (eller hvis vedkommende må give op) skifter rollerne.

Lav aktiviteten med

De ældste børn i børnehaven og børn i indskolingen.

Det skal I bruge

Plads så I kan fordele jer i par. Evt. et ur til at tage tid.

Tips

  • Det er vigtigt, at det er den voksne, der sætter børnene sammen i par. Den voksne kan på den måde sætte børn sammen på måder, der styrker kendskab og relationer til kammerater, som børnene måske ikke kender så godt.
  • Når børnene er fortrolige med legen, fungerer den godt som et ”brain break”, da en enkelt omgang kun tager ca. fem min.

Pædagogisk formål

Formålet med positive fælleslege er at styrke fællesskabsfølelsen og børnenes relationer. Denne leg skærper børnenes opmærksomhed og koncentration på andre og giver mulighed for at opdage nye sider hos hinanden. I legen øver børnene sig desuden i turtagning.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.