Ballonleg

3-6 år | 6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

En samarbejdsøvelse, hvor børnene i fællesskab skal sørge for, at ballonerne ikke rører jorden.

Børnene står i en rundkreds tæt sammen, og skal sammen sørge for at holde 3-5 balloner i luften hele tiden – samtidig med at de skal passe på ikke at komme til at ramme hinanden, når de slår til ballonerne.

Sådan gør I

  1. Pust 3-5 balloner op, afhængigt at størrelsen på gruppen (ca. 1 ballon pr. 2 børn)
  2. Børnene stilles i en rundkreds, ret tæt på hinanden – næsten skulder ved skulder. De kan starte med at holde hinanden i hænderne.
  3. Forklar, at du lige om lidt kaster en ballon ind i kredsen, og at børnene skal samarbejde om at holde den i luften. De må bruge deres hænder, fødder eller hoved.
  4. Når børnene har styr på legen, kaster du én efter én de resterende balloner ind i cirklen.
  5. Mind børnene om, at de skal passe godt på hinanden – hvis de bliver ivrige for at redde en ballon, kan de godt komme til at ramme en kammerat, og det skal de prøve at undgå.
  6. Se, hvor længe, I kan holde alle balloner i luften.

Lav aktiviteten med

Alle børnene kan være med.

Det skal I bruge

  • Balloner.
  • God plads.
  • Evt. musik.

Tips

I kan variere legen ved at sige, at børnene hele tiden skal holde hinanden i hænderne, og kun må bruge deres fødder til at holde ballonerne i luften.

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til at styrke børnefællesskabet. Børnene skal være opmærksomme på hinanden, give hinanden plads og samarbejde for at lykkes med at holde ballonerne i luften, og det styrker deres fællesskab, og I arbejder med det fælles pædagogiske grundlag i den styrkede pædagogiske læreplan der omhandler børnefællesskaber.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.