Lyd-vendespil

3-6 år | 6-9 år

Det klassiske vendespil, men i stedet for at danne par af billeder, skal børnene danne par af lyde lavet af deres kammerater.

Børnene står på lige rækker med lidt afstand imellem. Max. seks børn i en række. To spillere går rundt blandt børnene og rører dem på skulderen for at aktivere børnenes lyde. Når de har fundet to ens, forlader de to børn spillet. Spillet slutter, når alle stik er fundet.

Sådan gør I

  1. Du sender to børn uden for stuen – de er spillerne.
  2. Alle de andre børn inddeler du i par (sæt gerne børn sammen, som ikke normalt søger hinanden). Hvis du har et ulige antal, har du bare tre spillere.
  3. Parrene vælger en lyd, som skal være deres. Det skal være lyde, som børnene selv kan lave med deres krop, fx at trampe, klappe, sige ”øf” som en gris eller ”boing” som en fjeder.
  4. Når alle kender deres lyd, blandes alle børnene, og de to, der venter udenfor, inviteres igen ind på stuen.
  5. De to spillere skal samarbejde om at finde lyde, der passer sammen. Når de rører et barn på skulderen, siger/laver barnet sin lyd. Når de finder to ens lyde, har de et stik.
  6. Legen slutter, når alle stik er fundet.

Lav aktiviteten med

De ældste børn i børnehaven og de yngste børn i indskolingen

Det skal I bruge

God plads – aktiviteten kan sagtens laves udenfor.

Tips

I stedet for lyde, kan I bruge bevægelser eller ord.

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til at træne børnenes evne til at samarbejde, og derved styrke deres fællesskab. Dette er en del af det fælles pædagogiske grundlag i den styrkede pædagogiske læreplan.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.