Temauge om tolerance for de 6-9 årige

Med en række aktiviteter sætter vi med temaugen fokus på de gode forskelle, og vigtigheden i, at alle kan være sig selv.

Tolerance er ét af de allervigtigste elementer i trygge børnefællesskaber. Det positive blik på forskelle, der gør det muligt for alle at være dem, de er. Når I sætter fokus på tolerance i en hel uge, bliver der mange gode anledninger til at reflektere over, hvordan I bliver gode til at sætte pris på de kvaliteter, I hver især bærer på – og inviterer de kvaliteter ind i fællesskabet.

Ugen kort fortalt

Ugen tager udgangspunkt i én af Fri for Mobberis kerneværdier, tolerance.

Der er en aktivitet til hver dag, og herunder kan I se, hvad vi foreslår, at ugen består af. Det er op til jer, hvilken rækkefølge, de skal komme i, og om I får lyst til at udskifte nogle af aktiviteterne.

Hvis I gennemfører aktiviteterne i uge 46, skal I være opmærksomme på, at Den Internationale Tolerancedag gemmer sig i ugen et sted – det er hvert år den 16. november.

Sådan gør I

  • Send forældrene et brev (læg det i garderoben eller send det via AULA), hvor du forklarer, hvad ugen indeholder, og hvordan de kan støtte op hjemmefra. I kan bruge vores skabelon, som I kan downloade her.
  • Gennemfør aktiviteterne.
  • Vær opmærksom på den 16. november – International Tolerance-dag – der fejres ved at tage det tøj på, du måske ellers synes er ”for meget”, for farverigt, for ”skørt”, tage billede af det og lægge det på jeres sociale medier og tagge Fri for Mobberi. Bak op om, at familierne måske også kommer i tøj, de ikke plejer at have på.
  • Print plakater og andet pynt – hæng det op på gangene, og sæt også dermed fokus på tolerante børnefællesskaber. Du finder print-selv pynt her.

De 5 aktiviteter er

  1. Solstrålehistorier – sæt fokus på tolerance og mangfoldighed, når I arbejder med det, der gør børnene stolte og får dem til at “stråle”.
  2. Hvad ser vi? – mind børnene om, at vi ser ting på forskellige måder, og det skal vi huske, når konflikter opstår.
  3. Fernisering på Solstrålehistorierne – pynt op og gør klar til fernisering af alle solene. Du kan også bruge dette print-selv pynt.
  4. Refleksionsøvelse til fagpersoner – tænk over, hvor meget mangfoldighed fylder hos jer. Er der plads til forskellige børn, er der plads til, at I har forskellige måder at gøre ting på i personalegruppen?
  5. 100p – lad børnene arbejde med sangen 100p skrevet af HipSomHap til Fri for Mobberi. Sangen handler om, at man skal være sig selv.

Artiklen er skrevet af: Lene Lykkegaard

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.