Tænker du trivsel ind i din undervisning?

| | , |

26. maj 2021
Trivsel – og arbejdet med at styrke den – er et vigtigt udgangspunkt for et trygt fællesskab i den faglige undervisning. Her i klummen får du inspiration til at tænke trivselsarbejdet ind i undervisningen med tre spritnye Fri for Mobberi-aktiviteter til matematikundervisningen og et forløb til dansk.

Når du og dine kolleger forbereder jeres undervisning, gør I det selvfølgelig for at lære eleverne noget. De skal fx turde at reflektere og stille nysgerrige spørgsmål. Og en vigtig forudsætning for det er, at de trives og føler sig trygge i det faglige fællesskab.

Heldigvis er trivsel og faglig undervisning ikke modsætninger. Når I arbejder målrettet med at flette trivselsarbejdet ind i undervisningen, styrker I begge dele på én gang.

Det kan du læse meget mere om i dette nyhedsbrev, hvor du også kan hente Fri for Mobberis første forløb til brug i danskundervisningen – Hvem vil lege med Gustav? – og tre sjove matematikaktiviteter, der styrker både regne-færdigheder og fællesskab.

Fællesskabende undervisning med Fri for Mobberis fire værdier

Bag det nye Fri for Mobberi-forløb til dansk står børnehaveklasseleder og uddannelseskonsulent i Fri for Mobberi Hanne D. Petersen fra Morten Børup Skolen i Skanderborg.

Hun har i mange år arbejdet målrettet med at integrere Fri for Mobberi – og dermed fokus på trivsel og fællesskab – i undervisningen i 0. klasse:

”Når vi har fokus på fællesskab, dannelse og udvikling af sociale kompetencer i de faglige opgaver, giver vi børnene mulighed for at tilegne sig færdigheder, som de skal bruge hele livet: Det hjælper dem med at blive bedre til lige præcis de ting, de har brug for. Lytte, mærke efter, gå på kompromis, aflæse og skabe relationer,” fortæller hun.  

Det kræver tålmodighed og tilvænning at arbejde med værdierne – også i den faglig undervisning.

Før undervisningen er det en gode ide at ridse rammerne tydeligt op – fx ved at introducere værdierne, hver gang I går i gang med de faglige opgaver. Det kan du læse mere om i artiklen ”Samarbejde med udgangspunkt i værdier.”

God fornøjelse!

Artiklen er skrevet af: Lene Lykkegaard

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.