Børnestafetten: Vi forældre er altafgørende for, at mobning ikke opstår

|

29. juni 2018
0.U og 0. Y fra Kildevældsskolen i København fulgtes til Fri for Mobberi Børnestafetten.

11 børn fra 0.U og 0. Y fra Kildevældsskolen i København fulgtes sammen med deres forældre og nogle søskende til Fri for Mobberi Børnestafetten i Fælledparken i København. Fri for Mobberi talte med Sanne Hald, som er mor og initiativtager til den fælles udflugt.

Hvorfor er I taget sammen til Fri for Mobberi Børnestafetten?

Det er et godt budskab at bakke op om, og en god måde for os forældre at vise engagement i forhold til børnenes trivsel. Det er også en god anledning til at få snakket med sit barn om, at det ikke er i orden at mobbe, og der skal være plads til alle. Skolen kan ikke løfte opgaven alene i forhold mobning. Vi forældre er altafgørende for mobning ikke opstår, fordi vi er rollemodeller – så derfor er vi med!

Hvad betyder sådan en dag for børnene og deres samvær – både på dagen og efter?

De har glædet sig til at være med, og de har været meget optagede af at lave det banner, vi har med. Det gav et fællesskab blandt børnene – og det betyder også noget, når de kommer i skole med trøjerne på mandag.

Det er […] en god anledning til at få snakket med sit barn om, at det ikke er i orden at mobbe, og der skal være plads til alle.

Hvad var var det bedste ved dagen – for børn og de voksne?

Det var helt klart fællesskabet omkring at skulle løbe, mens vi forældre heppede på børnene – og medaljen. Børnene var vilde med Bastian-koncerten, som var populær både for storesøster fra 3.klasse og for 0.klasserne, som stafetten er bygget op om. For os forældre var det helt klart det hyggelige selskab krydret med, vi deltog i et arrangement, hvor vores børn hyggede sig.

Er det noget, I ville gøre igen?

Til trods for der ikke kom så mange fra klassen, som vi havde håbet på, er der bred enighed om, at det nu er en tradition i de to klasser at tage til Fri for Mobberi-stafetten! De andre forældre var – ligesom jeg selv – superbegejstrede for arrangementet. Vi lægger billeder ud på forældreintra og håber på den måde at lokke flere med til næste år.

Fri for Mobberi Børnestafetten

Fri for Mobberi Børnestafetten er Mary Fonden og Red Barnets årlige børneløb mod mobning, der finder sted i Aarhus og København.

Løbet en festlig markering af det alvorlige budskab: Det er aldrig i orden at mobbe, og alle har ret til en plads i fællesskabet.

Læs mere om Børnestafetten

Artiklen er skrevet af: Birgitte Krogh Therkelsen

Andre nyheder

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.