Børnestafetten: Det er sjov at være sammen på neutral grund

|

28. juni 2018
Børnestafetten er en god anledning til at tale med børn om mobning, venskab, og om hvad en god kammerat er.

12 klassekammerater Søndersøskolen i Værløse og deres forældre og søskende tog sammen til Fri for Mobberi Børnestafetten i Fælledparken i København. Fri for Mobberi talte med Tina Daniel, som er mor til Lara og initiativtager til den fælles udflugt.

Hvorfor er I taget sammen til Fri for Mobberi Børnestafetten?

Jeg har deltaget med Lara i en del år og synes, det var oplagt at gøre det til et klassearrangement. Det var der god opbakning om, og vi fik det lagt det ind i vores “sociale årshjul” i begyndelsen af skoleåret. Vi har været to forældre om at arrangere det – og vi har taget toget sammen herind. T-shirts og startnumre hentede vi til hele flokken i torsdags, hvilket har gjort det nemt for alle i dag.

Hvad betyder sådan en dag for børnene og deres samvær – både på dagen og efter?

Der er ingen tvivl om, at sociale arrangementer for klassen uden for klasselokalet styrker sammenholdet! Det skaber også større forståelse for hinanden og giver et fælles referencepunkt. Børnene slipper de roller, de har, og nyder bare at have det rart. Når vi forældre så også er med, giver det os en god mulighed for at observere børnene og hjælpe dem i deres sociale samvær, og børnene kan også se, hvordan vi forældre hygger sammen. Der var i det hele taget bare en glad summen af positivitet og stor enighed om, at det var et dejligt arrangement. Jeg har lagt op til bliver en årlig tradition for klassen.

Dagen er en god anledning til at tale med børn om mobning, venskab, og om hvad en god kammerat er.

Hvad var var det bedste ved dagen – for børn og de voksne?

Det var super at være sammen på neutral grund. Dvs. at alle børnene var på udebane, så de var alle lige. Togturen var supersjov for børnene og enormt hyggelig. Dagen er en god anledning til at tale med børn om mobning, venskab, og om hvad en god kammerat er. Det blev brugt meget på dagen, og jeg tror alle gjorde noget ud af at fortælle om, hvorfor vi var med til lige netop dette løb. Børnene var stolte over at løbe.

Fri for Mobberi Børnestafetten

Fri for Mobberi Børnestafetten er Mary Fonden og Red Barnets årlige børneløb mod mobning, der finder sted i Aarhus og København.

Løbet en festlig markering af det alvorlige budskab: Det er aldrig i orden at mobbe, og alle har ret til en plads i fællesskabet.

Læs mere om Børnestafetten

Andre nyheder

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.