Børnestafetten giver stolthed og skulderklap til børnene

|

12. juni 2024
Hos børnehaven Spilloppen i Skive er Børnestafetten meget mere end én dags fest og farver. Her bruger de nemlig stafetten som led i deres arbejde med trygge børnefællesskaber.

Foto: Tor Birk Trads

 

Forberedelserne til årets børnestafet begyndte lang tid før selve dagen i musik- og rytmikbørnehaven Spilloppen i Skive. Hvert år i maj er børn og voksne fra institutioner og skoler i hele landet med til at fejre fællesskabet, når de afholder Børnestafetten – og i år var ingen undtagelse. I Skive havde de 55 børn og deres voksne fra Spilloppen klippet pynt og lavet tryk på personlige t-shirts. Og så havde de talt en hel masse om, hvordan alle er vindere, når man fejrer Børnestafetten.

”Vi har snakket meget om, at løbet ikke handler om en enkelt præstation, men at vi alle vinder, fordi vi hjælper vores kammerater i mål. Vi følges ad, og de ældre har ekstra øje for de yngre,” fortæller pædagog i Spilloppen, Stephanie Rohde.

Taler ind i arbejdet med fællesskaber

Selvom både børn og voksne har brugt lang tid på forberedelserne, mener Stephanie Rohde bestemt, at det har været det hele værd. Stafetten taler nemlig ind i institutionens værdier og øvrige arbejde med trygge fællesskaber.

”Vi valgte at afholde Børnestafetten for at markere og forstørre det fokus, vi har på fællesskab, som vi hver dag arbejder med. Børnene fortjener en festlig dag, hvor de mærker stolthed og får skulderklap for at være gode kammerater, som hjælper, trøster og byder indenfor i legen,” siger hun.

Forældre og naboer var inviteret med

For at gøre dagen ekstra festlig, blev børnenes forældre og bedsteforældre også inviteret med. Men de var ikke de eneste. Børn og voksne fra Spilloppens naboinstitutioner fik også invitationen. Resultatet blev en særdeles festlig dag, hvor der blev heppet langs ruten, og hvor de gode fællesskaber i den grad blev hyldet.

”Jeg blev meget overvældet over den store opbakning fra forældre, bedsteforældre, kollegaer og børn, der var på dagen, og så blev jeg stolt helt ind i hjertet, da fem børn fra Spilloppen fandt mod – vi havde øvet og øvet – til at hjælpe mig med velkomsttalen ved at sætte ord på nogle af de værdier, vi arbejder med,” fortæller en glad Stephanie Rohde.

Læs mere om Børnestafetten og find gratis materialer her.

Sådan gjorde Spilloppen før løbet:

 • Børnene var med til at lave pynt og trykke personlige t-shirts
 • Børn og voksne har af flere omgange talt om det at være en god ven, og hvordan alle vinder, når man løber Børnestafetten
 • Forældrene blev inddraget løbende og har bl.a. været inviteret til forældremøde om Fri for Mobberi, hvor de arbejdede med dilemmakort
 • Forældre, bedsteforældre og børn og voksne fra naboinstitutioner blev inviteret med som publikum
 • Børn og voksne var fælles om at pynte hus og løberute inden løbet

 

Sådan gjorde Spilloppen under løbet:

 • Børnene løb i personlige t-shirts og i små hold på tværs af aldre, så de store kunne være med til at hjælpe de små i mål
 • Hvert hold havde perlearmbånd på i en bestemt farve
 • Fem af de større børn var med til at holde en lille velkomsttale om venskaber
 • Bedsteforældre, forældre og naboer heppede langs ruten, og børn fra naboinstitutionerne fik bagefter mulighed for selv at løbe turen

 

Sådan gjorde Spilloppen efter løbet:

 • Alle børn fik en medalje med Bamseven som symbol på godt kammeratskab
 • Efter løbet blev der serveret popcorn og saftevand og danset til musik

Artiklen er skrevet af: Marie Dollerup Enevoldsen

Andre nyheder

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.