Troldehale-tagfat

3-6 år | 6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

En fangeleg, hvor børnene aldrig er helt ude af legen, men hele tiden får lov at komme ind igen efter en kort pause.

Børnene er trolde, der skal fange hinandens haler. Når halen er fanget, lægger barnet sig ned, tæller til 12, henter en ny hale og er med igen. Der er ingen vindere og tabere i legen, så den er god til at styrke børnenes fællesskab.

Sådan gør I

  1. Start med at sætte halerne igennem en bæltestrop eller ned i bukselinningen – de må ikke bindes fast, da de let skal kunne trækkes fri. Alle børnene er nu trolde, der skal fange haler.
  2. Placer en kurv til indsamling af haler et centralt sted.
  3. Troldene sætter sig på hug rundt omkring på det aftalte område. Du tæller ”1-2-3-nu”, troldene vågner og begynder at løbe rundt og fange haler.
  4. Når en trold har fanget en hale, skal trolden aflevere den i kurven. Den trold, der har mistet sin hale, skal lægge sig ned og tælle til 12, før den må rejse sig og hente en ny hale fra kurven. Trolde med nye haler har helle, indtil de er løbet væk fra kurven igen.
  5. Legen slutter, når du vurderer, at børnene ikke har energi til mere, eller når tiden er sluppet op.

Lav aktiviteten med

De ældste børn i børnehaven og børn i indskolingen.

Det skal I bruge

  • En hale til hvert barn fx af stofstrimler, små tørklæder, korte stykker reb eller lignende.
  • En kurv til indsamling af haler
  • Hvis børnene har flyverdragter på, kan det være nødvendigt at have elastiksnore, som kan bindes omkring maverne, hvori halerne kan sættes på.

 

Tips

  • Når du laver legen med mindre børn, er det vigtigt, at der står en ved kurven, som hjælper med at sætte halerne på igen.
  • Variér legen ved at vælge en eller to børn til troldefangere – de har ingen hale, men skal forsøge at samle så mange haler som muligt. Når en trold mister sin hale, bliver den også til troldefanger. Når alle haler er fanget, starter legen forfra.

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til at styrke børnenes fællesskab ved at lege sammen. Da konkurrence-elementet er fjernet fra legen, er det trygt for flere børn at deltage.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Copy Link

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.