Spejlleg – digitalt

6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

En fællesskabende leg, der hjælper børnene med at blive opmærksomme på hinanden – også selvom de sidder hver for sig derhjemme.

I denne leg får børnene mulighed for – i par eller grupper – at blive mere opmærksomme på hinanden ved at spejle hinandens bevægelser eller ansigtsudtryk. Den giver børnene en følelse af at blive set og skærper interessen for hinanden.

Sådan gør I

  1. Del børnene op i grupper af to-tre.
  2. Børnene mødes digitalt.
  3. Børnene skal enten sidde eller stå og på skift lave bevægelser eller ansigtsudtryk, som makkeren eller gruppen skal spejle.

Det skal I bruge

  • En digital platform at mødes på.
  • Evt. et ur til at tage tid, så alle prøver både at spejle og blive spejlet.

Tips

  • Det er vigtigt, at det er den voksne, der sætter børnene sammen i grupper. Derved kan den voksne sætte børn sammen på måder, der styrker kendskab og relationer til kammerater, som børnene måske ikke kender så godt.
  • Når børnene er fortrolige med legen, fungerer den godt som en kort pause, da en enkelt omgang kun tager ca. fem min.

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til at styrke børnenes fællesskab, idet de har opmærksomhed på hinanden og griner sammen. Dette er med til at styrke deres sociale udvikling.

De børn, der normalt ikke fylder så meget, får mulighed for at prøve at bestemme lidt i en leg. Dette kan være med til at styrke deres gåpåmod til at tage initiativer i andre sammenhænge.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Copy Link

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.