Skyd en sko

3-6 år | 6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

Børnene skiftes til være ”fotograf”, der prøver at fange billeder af de andres sko, mens de danser i rundkreds rundt om ”fotografen”. Mens børnene danser og har det sjovt, får de også trænet deres digitale færdigheder og den digitale dannelse i at være en god kammerat, når de tager billeder af hinanden.

Et barn står klar med en tablet. De andre børn står i en cirkel omkring barnet og danser. De bevæger sig rundt i cirklen, og nu er det ”fotografens” opgave at fange et billede af en sko. Hvis billedet er tydeligt nok til, at skoen kan genkendes, bliver skoens ejer den nye ”fotograf”.

Sådan gør I

  1. Vælg et barn, der skal være den første ”fotograf”, og giv barnet en tablet.
  2. Lad de andre børn stå i en cirkel omkring ”fotografen”. Nu skal de begynde at danse, mens de bevæger sig rundt om ”fotografen”.
  3. Det er ”fotografens” opgave at tage billeder af børnenes sko, mens de bevæger sig rundt.
  4. Når ”fotografen” har fået et billede, der er tydeligt nok til, at skoen kan genkendes, stoppes dansen, og ”fotografen” går hen til personen, der ejer den fotograferede sko, og afleverer tabletten til vedkommende, så de kan bytte roller.
  5. Gentag legen, til alle har prøvet at være ”fotografen”.

Lav aktiviteten med

De ældste børn i børnehaven og de yngste børn i indskolingen

Det skal I bruge

  • En tablet eller telefon med kamerafunktion.
  • God plads – udenfor, så børnene kan have sko på, eller indenfor med sutsko.

Tips

Udvid legen, så der kan tages billeder af andre ting. Lad børnene selv være med til at vælge, hvad der skal tages billeder af.

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til en samtale om at være en god kammerat. Når I leger med kamera, får I altid en god mulighed for at tale om, hvordan de er gode kammerater, når de tager billeder af andre.

Ved denne aktivitet får børnene ovenikøbet god bevægelse. I styrker også børnenes digitale dannelse og arbejder med det, der i den styrkede pædagogiske læreplan omhandler dannelse og børneperspektiv, hvilket er en del af det pædagogiske grundlag.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.