Sig godmorgen med Bamseven

0-3 år | 3-6 år

Inddrag Bamseven i morgensamlingen.

Når I inddrager Bamseven i jeres daglige rutiner, lærer børnene Bamseven – og det den står for – at kende på samtidig med, at alle børn føler sig ”set”, når de får en krammer af Bamseven.

Sådan gør I

  1. Når I har samlet børnene til morgensamling, begynder den voksne med at sige: ”Nu skal vi sige godmorgen til Bamseven. Men hvor er den? Lad os kalde på den.”
  2. Alle kalder: ”Bamseven, Bamseven” for at vække Bamseven.
  3. Bamseven bor måske på en hylde, i et lille hus eller i en kurv. Bamseven vågner, og den voksne tager Bamseven ned til børnene.
  4. Bamseven hilser på alle børnene en ad gangen. Nogen vil måske have en krammer, andre en highfive.
  5. Under samlingen kan I inddrage Bamseven, når det giver mening.
  6. Når samlingen er ovre, går I rundt med Bamseven og giver hver enkelt barn en krammer.

Det skal I bruge

Bamseven

Tips

I kan også lade børnene skiftes til at hente Bamseven. De større børn kan måske også gå rundt med Bamseven og give krammere til de andre børn. På den måde får de måske en vigtig og sjov rolle som ”Bamsevens hjælper”. Den rolle kan gå på skift mellem børnene.

Pædagogisk formål

I mange dagtilbud er det en rutine at holde morgensamling med børnene. Her bliver der fx sunget et par sange, og børn og voksne taler om, hvem der er til stede, og hvem der ikke er. Hvis I arbejder med Fri for Mobberi, er det oplagt at inddrage Bamseven i denne rutine. Det kan være en dejlig og hyggelig måde at starte dagen på at få en krammer af Bamseven.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.