Send et klap rundt

3-6 år | 6-9 år

En fællesskabende aktivitet, hvor børnene træner deres opmærksomhed på hinanden.

Vi kommer let til at misforstå andre, hvis vi ikke er opmærksomme på hinanden. I denne aktivitet træner børnene deres koncentration og fokus, og de skal holde øjenkontakt med den, de ”kommunikerer” med, så klappet bliver modtaget og sendt videre uden afbrydelser.

Sådan gør I

  1. Stil jer i en cirkel med god plads imellem jer.
  2. Vend dig mod barnet til venstre og få øjenkontakt, samtidig med at du giver et enkelt klap i dine hænder hen mod barnet – lidt som at kaste en usynlig bold.
  3. Barnet ”modtager” klappet (holder bare øjenkontakten).
  4. Barnet sender det videre i samme retning – altså vender sig mod den, der står til venstre, får øjenkontakt og klapper i retning af det næste barn.
  5. Når klappet et kommet hele vejen rundt, sætter du mere fart på, når du sender klappet videre på en runde mere.
  6. Klappet skal hele vejen rundt i cirklen, og når det kommer tilbage til dig, spørger du børnene, hvordan det var. Du kan spørge, hvad der skal til for at legen kan fungere (fx at I ser hinanden i øjnene, når I giver klappet videre, så det ikke ”falder det på gulvet”. Det kræver opmærksomhed på hinanden.

Lav aktiviteten med

De ældste børn i børnehaven og børn i indskolingen.

Det skal I bruge

Plads til at kunne stå i en rundkreds med god plads imellem jer.

Tips

Når I er blevet rigtig gode til det, kan I lade klappet skifte retning ved at klappe to gange tilbage til den, I fik klappet fra. Eller lade klappet springe over på den anden side af rundkredsen. Husk at holde øjenkontakt til den, I giver klappet til.

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til at styrke børnenes fællesskab ved en leg, hvor alle er med. For at aktiviteten fungerer, skal børnene samarbejde og træne opmærksomheden på hinanden.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.