Male- og tegneevent

3-6 år | 6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

Alle børnene bidrager individuelt til et stort fælles værk, som I viser til forældrene.

Børnene tegner eller maler, inden for et tema, du definerer for dem – fx venskab, fællesskab, Fri for Mobberis værdier – tolerance, respekt, omsorg og mod. Tegningerne og malerierne sættes sammen i et stort fælles værk, som forældrene kan se på en udstilling.

Sådan gør I

  1. Beslut et konkret tema som fx, Hvad er en god ven? Hvordan ser et godt fællesskab ud? Eller hvad er tolerance, respekt, omsorg og mod?
  2. Udlever tegne- eller maleredskaber til børnene og sæt dem i gang med at være kreative.
  3. Når de individuelle bidrag er færdige, sætter du dem sammen til et stort samlet værk, og inviterer forældrene til fernisering.
  4. Husk at spørge børnene, hvad de har tegnet, så du kan skrive en lille tekst om tegningen eller maleriet, der forklarer, hvad der ses på billedet. Gerne med et lille citat fra barnet.
  5. Ved ferniseringen fortæller du om temaet bag kunstværkerne.

Lav aktiviteten med

Alle børn.

Det skal I bruge

  • Tegne- og maleredskaber.
  • Papir og lærreder.

Tips

  • I stedet for individuelle bidrag, kan I vælge at lade børnene male på ét stort lærred eller to og to tegne på samme stykke papir til det fælles værk. Husk at minde børnene om, at de ikke må tegne hen over de andres tegninger.
  • Hvis I afholder ferniseringen om dagen, kan I lade nogle af de store børn fortælle, hvad de har tegnet.
  • Hvis I afholder ferniseringen om aftenen i forbindelse med et forældremøde, kan I læse højt fra nogle af billedteksterne, og derfra fortælle lidt mere formelt om, hvordan I arbejder med Fri for Mobberi, og hvordan forældrene kan bidrage.

Pædagogisk formål

Aktiviteten kan flere ting – den aktiverer børnenes tanker om, hvad det vil sige at være en god ven, den viser børnene, at alle bidrager med noget til fællesskabet, og den er en god anledning til at involvere forældrene i arbejdet med Fri for Mobberi, når de kommer til ferniseringen. Som det står beskrevet i den styrkede pædagogiske læreplan, har forældrene et medansvar i at skabe velfungerende børnefællesskaber.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Copy Link

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.