Jeg er en abe

0-3 år | 3-6 år | Gratis aktiviteter | Med børn

Syng og dans som dyrene i zoo

I arbejdet med at styrke relationerne i børnegruppen er rytmik og musik en nem måde at sprede glæde på. I denne aktivitet skal du bruge sangen Jeg er en abe til at skabe en dejlig og sjov stund med børnene, hvor I samtidig leger med værdien tolerance. Dyrene er forskellige, og kan forskellige ting, og så er de gode venner.

Sådan gør I

  1. Under hvert vers bevæger I jer rundt som dyret, I synger om: Aben med sin gummigang, elefanten med sin snabel, løven, der lister rundt på alle fire.
  2. Når der er musik imellem versene, kan I danse som en abe, trampe som en elefant eller brøle som en løve.

Lav aktiviteten med

De ældste vuggestue- og dagplejebørn eller de yngste børnehavebørn.

Det skal I bruge

  • Sangen Jeg er en abe af Anders Bøgelund – kan findes på diverse musiktjenester, fx Spotify.
  • Musikafspiller.
  • Trommer og anden percussion.

Download noder og tekst til sangen her

Tips

  • Det er oplagt at lave et lille jungleorkester, der spiller til sangen. Brug trommer, rytmepinde og anden percussion. Del evt. børnene i to grupper, så I både har et orkester og dansere.
  • Det er altid sjovt at udforske instrumenterne. Forsøg at lave junglestemning. Elefantens trampen er nem at spille med til på trommen. Rasleæg kan lyde som farlige slanger. Rytmepinde kan være eksotiske fugle, der sidder og hakker i træer. Når I spiller med fingrene lige så forsigtigt på trommen, kan det være løven, der lister rundt. Marimbaen og rytmekassen kan indbyde til en dans. Slip fantasien løs – det må man gerne i junglen!

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til at lege med værdien tolerance – dyrene er forskellige og kan forskellige ting, og så er de gode venner. Samtidig skaber I en sjov aktivitet sammen, hvor børnene styrker deres relationer til hinanden.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.