Hvad tager jeg med mig fra børnehavetiden?

3-6 år

Giv børnene mulighed for at tænke over alt det gode fra deres børnehavetid med et våbenskjold.

Store overgange er vigtige at markere, og rigtig mange børnehaver holder heldigvis en fest eller andet, der markerer afslutningen på børnehavelivet og sætter fokus på alt det spændende, der nu skal ske.

Det er godt med fokus på alt det nye, men også vigtigt at hjælpe børnene med at skabe positive minder om deres børnehavetid og håndtere det savn, som nogle vil opleve, når de stopper i børnehave.

En måde at arbejde med det på er at børnene skaber noget, de kan tage med sig ind i skolestarten til at skabe tryghed. Fx et ”våbenskjold”, hvor børnene får mulighed for at dvæle lidt ved alt de, de godt kan lide ved børnehaven, og hvad de gode til.

De positive tanker kan styrke børnenes selvværd og selvtillid og kan på den måde bidrage til at skabe tryghed i overgangen til alt det nye. Fx gennem erkendelser som ”Jeg kan godt få nye venner” og ”Jeg er god til noget”.

Sådan gør I

Våbenskjoldet er delt i tre felter:

  • På det øverste felt tegner børnene deres børnehave.
  • På de to andre felter tegner børnene henholdsvis det, de bedst kan lide fra børnehaven og det, de synes, at de er gode til. På den måde fastholdes en del af det, de kommer fra, og de får mulighed for at forholde sig til, at de måske kommer til at savne børnehaven.
  • Lad børnene pynte våbenskjoldet.

Børnene får våbenskjoldet med sig hjem til minde om en dejlig tid.

Lav aktiviteten med

Børnene i børnehaven.

Pædagogisk formål

De positive tanker kan styrke børnenes selvværd og selvtillid og på den måde bidrage til at skabe tryghed i overgangen til alt det nye.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.