Hvad ser vi?

6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

I aktiviteten bliver deltagerne mindet om, at vi ser ting på forskellige måder, og det skal vi huske, når konflikter opstår.

Der er ikke altid en rigtig og forkert måde at se ting på. Det kan afhænge af, hvor I ser det fra. Så i stedet for at diskutere, hvem der har ret, skal vi huske at være nysgerrige på, hvad de andre ser.

Sådan gør I

  1. Print tegningerne fra Hvad ser vi?
  2. Hold tegningerne – én ad gangen – op for deltagerne. Spørg dem, hvad de ser. Pointen er, at de nok ser forskellige ting i billedet.
  3. Hvis nogle deltagere har svært ved at se det, de andre ser, viser du venligt, hvad de skal kigge efter.
  4. Tegn på et stort stykke papir – eller på asfalten med et stykke kridt – et stort 6-tal. Hvis du har tegnet på papir, lægger du det nu på gulvet. Bed to deltagere komme op og stå i hver sin ende af papiret/kridttallet, så den ene ser et 6-tal og den anden et 9-tal. Spørg deltagerne én ad gangen, hvad de ser. Spørg så de andre deltagere, om det giver mening at diskutere, hvem af de to, der har ret? Giver det mening at spørge ”vidner” til situationen?
  5. Drag paralleller til konflikter, som vi kan have med andre, hvor det kan være forskelligt, hvordan en situation er blevet oplevet. Husk ikke at tale om en konkret situation med navngivne børn, men at holde det helt generelt.
  6. Slut af med at minde deltagerne om, at vi oplever ting forskelligt, fordi vi er forskellige, og det er godt, for så kan vi være, som vi er.

Lav aktiviteten med

Børnene i indskolingen.

Det skal I bruge

  • Materialet Hvad ser vi?
  • Et stort stykke papir (gerne fra en flip over) og en tusch, eller et stykke kridt

Hent materialet Hvad ser vi? her

Tips

Illustrationerne fra materialet Hvad ser vi? Ligger også på Fri for Mobberi Universet som en Ryste sammen-leg.

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til træne værdien tolerance. Børnene mindes om, at de er forskellige, og ser ting forskelligt. Det kan hjælpe dem til at håndtere konflikter og styrke deres fællesskab og trivsel.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.