Fotogemmeleg

3-6 år | 6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

En gemmeleg, hvor børnene gennem fotos får ledetråde til at finde den gemte ting.

Børnene samarbejder om at finde en ting, andre børn har gemt, ved at se på billeder af tingen. Først helt tæt på, hvor det er svært at se, hvad det er, og så længere væk fra, så de afslører mere og mere af tingen.

Sådan gør I

  1. Vælg to børn ”gemmerne”, der sammen skal gemme en ting, I har aftalt (fx Bamseven). De andre børn venter et sted, hvor de ikke kan se, hvor tingen bliver gemt.
  2. Når tingen er gemt, tager gemmerne fem billeder af den i forskellig zoomafstand. Det første er helt tæt på, det næste lidt længere væk og så fremdeles. En voksen kan hjælpe, hvis det er nødvendigt.
  3. Gemmerne vender tilbage til gruppen og starter med at vise det første billede. Et efter et viser gemmerne de næste billeder, indtil børnene finder den gemte ting i børnehaven.
  4. De, som finder den gemte ting, bliver de næste gemmere. Sørg for at alle børn prøver at gemme noget.

Lav aktiviteten med

De ældste børn i børnehaven og de yngste i indskolingen

Det skal I bruge

En tablet, som børnene må tage billeder med.

Tips

Børnene behøver ikke at gemme noget. De kan også bare tage et billede af en ting i børnehaven – fx rutsjebanen på legepladsen. Det kan også være billeder af et menneske (husk at tale med børnene om reglerne for billeder af andre mennesker).

Pædagogisk formål

Brug aktiviteten til at træne børnenes evne til samarbejde. Desuden bidrager aktiviteten til deres digitale dannelse, når de øver sig i at bruge et kamera. I den styrkede pædagogiske læreplan og det fælles pædagogiske grundlag, der omhandler dannelse og børneperspektiv, står der blandt andet, at det dannende indhold skal tage udgangspunkt i den digitaliserede verden, børnene lever i. Det gør denne aktivitet.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.