Find tre ‘fejl’ – digitalt

6-9 år | Gratis aktiviteter | Med børn

En god og sjov digital leg, der hjælper børnene med at blive opmærksomme på detaljer hos hinanden og styrker fællesskabet.

I denne leg får børnene mulighed for – digitalt og i par –at lære hinanden bedre at kende. Den giver børnene en følelse af at blive set og skærper interessen for hinanden.

Sådan gør I

  1. Del børnene op i grupper af tre-fire.
  2. Børnene mødes digitalt.
  3. Børnene skal på skift observere hinanden grundigt og forsøge at huske, hvordan de andre ser ud.
  4. Den ene deltager slukker kameraet og har derefter et minut til at ændre tre ting ved sig selv. Det kunne fx være at flytte uret til et andet håndled, sætte håret anderledes eller rulle et ærme op.
  5. Kameraet tændes igen, og de andre deltagere skal forsøge at spotte de tre ændringer. Når de tre ændringer er gættet (eller når de andre giver op) skifter rollerne.

Det skal I bruge

  • En digital platform at mødes på.
  • Evt. et ur til at tage tid.

Tips

Det er vigtigt, at det er den voksne, der sætter børnene sammen i grupper. Derved kan den voksne sætte børn sammen på måder, der styrker kendskab og relationer til kammerater, som børnene måske ikke kender så godt.

Når børnene er fortrolige med legen, fungerer den godt som en brain break, da en enkelt omgang kun tager ca. fem min.

Pædagogisk formål

Formålet med positive fælleslege er at styrke fællesskabsfølelsen og børnenes relationer. Denne leg skærper børnenes opmærksomhed og koncentration på andre og giver mulighed for at opdage nye sider hos hinanden – også selvom de sidder hjemme bag en skærm. I legen øver børnene sig desuden i turtagning.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.