Den øde ø

3-6 år | 6-9 år

En god og sjov aktivitet til at øve sig i at ”bestemme” over andre børn - og i at lade sig ”bestemme” over.

I denne aktivitet prøver børnene på skift at instruere de andre børn, hvordan de skal bevæge sig for at komme ud på den øde ø. Den træner børnenes fantasi, når de skal finde på sjove steder, øen kan være, og på forskellige måder at bevæge sig.

For nogle børn er det træning i at ”bestemme” over andre børn, og for andre er det træning i at lade sig ”bestemme” over af forskellige børn.

Sådan gør I

  1. Afmærk et skib med plads til alle børnene – enten med kridt eller et reb. Afmærk også den øde ø et lille stykke derfra.
  2. Børnene (B) står på skibet. Du giver et barn (A) besked på at stille sig på øen.
  3. A skal nu fortælle de andre, hvor det er, og hvordan de skal sejle derhen.
  4. Eksempel: B (I kor): Hvor er du henne? A: Jeg er i Australien. B (i kor): Hvordan kommer vi hen til dig? A: I skal hoppe som kænguruer.
  5. Alle børn følger instruktionen for at komme over til øen. Herefter ”svømmer” de i samlet flok tilbage til skibet, og du vælger et nyt barn til at svømme over på øen.

Det skal I bruge

Kridt eller et reb

Tips

Børnene må gerne bruge deres fantasi til at finde på gode steder til øen. Det kan være ”småkageland”, og alle børnene skal ”spise småkager” hele vejen over vandet.

Pædagogisk formål

Aktiviteten træner børnenes fantasi, når de skal finde på sjove steder, øen kan være, og på forskellige måder at bevæge sig.

Relaterede

Materialer og aktiviteter for forskellige aldersgrupper

Få viden, tips og tricks til arbejdet

med børns trivsel og sociale

udvikling direkte i din indbakke.